Говь-Алтай аймаг Эрдэнэ сум
ЗАРЛАЛ
Сумын албан газруудын 2016 оны тайлан
Хоолны жор
  • Байцааны ороомог
    Байцааны ороомог 2016-02-20 14:22:50 Дэлгэрэнгүй...
  • Хөвсгөр талх барих жор
     
    ...
    2016-02-20 14:19:23 Дэлгэрэнгүй...
  • ЯСНЫ ШӨЛ БЭЛТГЭХ АРГА БА ТҮҮНИЙ АЧ ТУС
     

    Ясны шөлний үндсэн түүхий эд нь яс юм. Яс нь мөлжүүртэй, мөлжүүргүй аль нь ч байж болно. Ясны шөл гаргахдаа үхрийн чөмөгт ясны булуу, хавирга, сээр, нуруу, ууцны ясыг ашиглана. Ясыг 8-12 см хэмжээтэй жижиглээд, хүйтэн усанд хийж, үхэр, тугал 3,5-4 цаг, гахай, хонь 2-3 цаг зөөлөн гал дээр чанана. Зарим эх сурвалжуудад загасны яс 2 ца...

    2016-02-20 14:13:20 Дэлгэрэнгүй...